Afgelopen weekend bezochten delegaties uit 7 plaatsen met dezelfde naam (Be(h)ringen) het jaarlijkse top-treffen, dat dit jaar in het Nederlandse Beringe plaatsvond. De ruim 100 deelnemers aan deze bijeenkomst kregen tekst en uitleg over het ‘Rabobank Spel zonder Grenzen’ en het verder programma van het ‘Grote 5x Beringen Treffen’ dat van 5 t/m 7 juli a.s. zal gaan plaatsvinden. Onder de gasten waren ook burgemeesters en andere vertegenwoordigers van de betrokken gemeentes. Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo, tevens beschermvrouwe van 5x Beringen, informeerde haar buitenlandse collega’s over de Cittaslow filosofie en nam hen mee naar de Boebadoe Farm aan de Haambergweg. Voor de partners was er een interessante rondleiding bij bakkerij Broekmans. Gezamenlijk werd ’s middags een bezoek gebracht aan kasteel de Keverberg in Kessel en was er een kleine bierproeverij bij de Zoes in Helden. Uit de reacties van de woordvoeders van de diverse verenigingen bleek dat men vol verwachting uitkeek naar het treffen in juli en dat Beringe zich mag gaan opmaken voor een enorme invasie van ‘Be(h)ringers uit heel Europa.