De eerste ronde

1969 Eerste grote treffen 5 x Beringen Internationaal

Op initiatief van wijlen Henri Kessels en enkele enthousiaste Beringenaren, waaronder Ad van der Mijl, die kort voor het eerste treffen plotseling overleed, wordt het eerste grote 5 x Beringen Internationaal feest georganiseerd. Hoogtepunt is ongetwijfeld de directe uitzending op de Nederlandse televisie (NCRV) van de sportieve 5-kamp. (Spiel ohne Grenzen) Verder zijn de prijsuitreiking door Mia Gommers (bronzen medaillewinnares Olympische Spelen 1968 in Mexico), een live optreden van Swiebertje en van kunstfietsvereniging Hornerheide vermeldenswaard. Meer dan 200 buitenlandse gasten werden gastvrij opgenomen in de Beringse gemeenschap en bij gastgezinnen ondergebracht. Het begin van een ‘internationale verbroedering’ was hiermee gemaakt.

1970 Eerste ‘Gipfel-Treffen’:

Op de eerste ‘top-vergadering’ tussen delegaties uit alle 5 de plaatsen Be(h)ringen, werd besloten om het initiatief van Beringe Nederland navolging te geven. Er werd besloten om drie-jaarlijks in elk van de plaatsen een groot verbroederingsfeest te organiseren. (de eerste ronde)

1972 – 1974 – 1977 – 1980
Eerste ronde:
Achtereenvolgens werd volgens het concept van Beringe Nederland uit 1969 in Behringen Duitsland (1972), Beringen Luxemburg (1974, vanwege verkiezingen na 2 jaar), Beringen Zwitserland (1977) en ten slotte Beringen België (1980) ook het Grote Treffen 5 x Beringen Internationaal georganiseerd.

Ook tijdens deze grote 5 x Beringen feesten stond de sportieve 5-kamp centraal. Verder werden reeds bestaande contacten aangehaald en werden vele nieuwe contacten tussen de bewoners van de 5 plaatsen gelegd. Naast de sportieve strijd vond ook een culturele uitwisseling plaats. Zo opende fanfare St. Joseph uit Beringe Nederland het feest in 1972 in Duitsland en speelde ‘onze’ blaaskapel ‘Die Lustigen Freunde’ op de feesten in Duitsland, Luxemburg en Zwitserland.

Naast de 3-jaarlijkse 5x Beringen feesten kwam elk jaar een delegatie uit iedere plaats bij elkaar om te evalueren, voor te beschouwen en mogelijkheden te bespreken om nieuwe contacten te leggen. Hieruit ontstond o.a. een tweejaarlijkse uitwisseling tussen de jeugdafdelingen van de voetbalverenigingen uit Beringe Nederland (BEVO) en Beringen België (VIGOR). Deze uitwisseling vindt momenteel helaas niet meer plaats.

1981
‘Gipfel-Treffen’ over toekomst 5 x Beringen Internationaal:
Op de Top-vergadering in 1981 werd uitvoerig gesproken over de toekomst van 5 x Beringen Internationaal. Gezien het succes in de loop der jaren en de vele contacten die al waren gelegd, waren de delegaties unaniem van mening dat een zogenaamde tweede ronde wenselijk maar zeker ook haalbaar zou zijn. De volgorde van organiseren zou hetzelfde blijven. D.w.z. 1983 Beringe Nederland, 1986 Behringen Duitsland, 1989 Beringen Luxemburg, 1992, Beringen Zwitserland en tenslotte 1995 Beringen België.