1956 De eerste contacten

Het gemeentebestuur van Beringen België nodigt afvaardigingen uit van plaatsen met dezelfde naam voor het bijwonen van de jaarlijkse Breugheliaanse feesten in deze stad. Kleine delegaties van Beringen Luxemburg, Beringe Nederland, Beringen Zwitserland en Behringen (Lüneburgerheide) Duitsland wonen dat jaar deze feesten bij.

Marcel Bormans en Henri Kessels

Marcel Borman

Henri Kessels

1e Ronde 1969

Op initiatief van wijlen Henri Kessels en enkele enthousiaste Beringenaren, waaronder Ad van der Mijl, die kort voor het eerste treffen plotseling overleed, wordt het eerste grote 5 x Beringen Internationaal feest georganiseerd.

2e Ronde 1983

Ook de tweede ronde werd geopend door Beringe Nederland. Het organisatiecomité stelde de sportieve 5-kamp wederom centraal in het programma.

3e Ronde 1998

Het Nederlandse comité stond van begin af aan te popelen om ook in de derde ronde het voortouw te kunnen nemen. In grote lijnen werd het programma van de voorgaande feesten aangehouden.

4e Ronde 2019

Het Nederlandse comité stond van begin af aan te popelen om ook in de vierde ronde het voortouw te kunnen nemen. Dit is het treffen waar het bestuur op dit moment erg druk mee bezig is. Het gaat weer een fantastisch dorpsfeest worden.