4e ronde 2019

2019

Grote-treffen in Beringe Nederland:

Het begin van de vierde ronde viel samen met het vijftig jarig jubileum van de internationale vriendschap van de plaatsen Be(h)ringe(n). Dit was dan ook tevens de leidraad van het weekend en de spellen die voor de zaterdagmiddag op het programma stonden.
De gasten werden allemaal privé bij inwoners van Beringe ondergebracht, dit om de vriendschap tussen de inwoners nog meer te stimuleren. De spellen werden dit keer niet op het voetbalveld gespeeld maar op een weiland in de buurt van de feestlocatie, de hallen van touringcarbedrijf Ghielen. Het speelveld was voorzien van een tribune voor de vele gasten en met name de rode draad die bestond uit een stormbaan was spectaculair om te zien.
Op de zondag was de hele kern van Beringe omgetoverd tot een groot feestterrein voor muziek, cultuur een hapje en een drankje. Voor de jeugd was er een heuse biercantus en de kookbattle tussen de verschillende dorpjes met ieder hun lokale gerechten was een echte publiekstrekker. Als afsluiting van dit Grote-treffen was er op het afsluitende feest op zondagavond een spectaculaire lasershow die de historie van 5xBeringen nog een keer liet zien.

‘Preuf Beringe’ was de titel van het zesde schoolproject. Alle activiteiten van dit thema hadden betrekking op voedsel, smaak en proeven van producten uit eigen streek maar ook uit de andere Be(h)ringen.

Link naar Youtube Omroep P&M filmpjes Omroep P&M – YouTube