In het weekend van 10 t/m 12 mei a.s. wordt in Beringe het Top-Treffen van 5x Beringen Internationaal georganiseerd. Dit treffen tussen de besturen en delegaties uit de 7 plaatsen met dezelfde naam, vindt jaarlijks plaats in een van de Be(h)ringen.

De vergadering zal voornamelijk in het teken staan van het Grote Treffen van 5x Beringen Internationaal dat van 5 t/m 7 juli 2019 voor de vierde keer in Beringe Nederland wordt gehouden.

De ruim 100 internationale gasten worden op vrijdag 10 mei in de loop van de middag in Beringe verwacht. ’s Avonds is er een informele bijeenkomst waarbij zonder twijfel herinneringen zullen worden opgehaald en vriendschapsbanden zullen worden aangehaald.  Op zaterdagochtend is de algemene vergadering, onder leiding van de internationale voorzitter Romain Krier, gepland. Hier zal het Nederlandse comité tekst en uitleg gaan geven over het Grote Treffen, o.a. over het programma, de locaties waar een en ander zich zal afspelen en de huisvesting. In een aparte vergadering krijgen de teamcoaches gedetailleerde informatie over de spellen van het Spel zonder Grenzen, dat zaterdag 6 juli plaats zal vinden. Voor de burgemeesters en andere vertegenwoordigers van de diverse gemeenten heeft burgemeester Delissen-van Tongerlo zaterdagmorgen een speciaal programma samengesteld. Zaterdagmiddag is er voor alle deelnemers een activiteit gepland. Er wordt een bezoek gebracht aan een van de parels van de gemeente Peel en Maas, kasteel de Keverberg in Kessel. Zaterdagvond is er een gezellig samenzijn in gemeenschapshuis ‘de Wieksjlaag’. Hiervoor zijn alle inwoners van Beringe en uiteraard andere belangstellenden vanaf 20.30u van harte uitgenodigd.