Programma 5x Beringen 2019

Voor deze speciale 50 jaar 5x Beringen editie in Nederlands Beringe hebben we een uitgebreid programma samengesteld. Dit programma lichten we hieronder graag even toe.

Op vrijdagmiddag 5 juli zullen de +/- 400 buitenlandse gasten arriveren in Beringe en zich verzamelen op het kerkplein. Hier kan door iedereen alvast genoten worden van een lekker drankje. De mensen die zich aangemeld hebben als gastgezin zullen vanaf 16.00u de gasten op kunnen komen halen. Vervolgens wordt er over gegaan naar het avondprogramma. Tijdens het avondprogramma, dat start om 19.00u in de feesthal van Roedje, zullen de sportploegen van ieder Be(h)ringe(n) voorgesteld worden en zal de Slaagwerkgroep Beringe een speciaal 5x Beringen optreden verzorgen. Daarna zal de avond voortgezet worden middels een knalfeest met de partyband Baby Blue en DJ Rob van Soest. Omstreeks 01.30u is het feest afgelopen.

De zaterdagochtend start met een speluitleg voor de sportploegen zodat zij ’s middags goed voorbereid zijn om een strijdplan te smeden voor het Rabobank Spel zonder Grenzen. Vervolgens zal er in de feesthal bij Roedje een gezamenlijke lunch zijn voor alle sportploegen, gastgezinnen en mensen die een passe-partout aangeschaft hebben. Een erg leuk moment om de internationale contacten nogmaals aan te halen met een hapje en een drankje.
Vervolgens zal er om 13.30u een optocht door de Beringse straten naar het sportveld aan de Kanaalstraat trekken waar iedere sportploeg en fans aan deel kunnen nemen. Om 14.00u begint het Rabobank Spel zonder Grenzen waar de 7 sportteams strijden om de titel en eer voor de komende 3 jaar. Een super mooi spektakel dat voor iedereen gratis te bezoeken is. Omstreeks 18.00u zal strijd ten einde zijn waarna je hier nog rustig na kunt genieten van een overheerlijk drankje of een hapje eten bij de horeca die overigens het gehele weekend gezamenlijk door de Beringse Horeca verzorgd wordt. Om 19.30u start het avondprogramma in de feesthal bij Roedje en wordt het een mooi feestje met de band Anderkovver en DJ Rob van Soest.

De zondag staat in het teken van een groots 5x Beringen Festival. Een groot straatfeest waar de gehele dag in het teken staat van amusement voor iedereen van jong tot oud. Omstreeks 10.00u zal er gestart worden met een muzikale kerkdienst en aansluitend zal op het Rabobank muziekplein Fanfare Sint Josef uit Beringe een mooi optreden verzorgen. Omstreeks 11.30u starten de overige activiteiten van het 5x Beringen Festival met een lunch die genuttigd kan worden bij de diverse eetkraampjes rondom het kerkplein. De mensen die een passe-partout gekocht hebben, kunnen hieraan deelnemen, maar ook de overige mensen die hier graag gebruik van willen maken kunnen hier apart een ticket voor kopen of ter plaatse aan de kraampjes betalen met munten. Om 13.30u wordt er gestart met een mini-cantus waar alle sportteams, maar ook alle overige enthousiastelingen aan mee kunnen doen. Onder leiding van de band Compénééj zullen er gezamenlijk enkele leuke feestnummers gezongen worden. Verder zijn er deze dag vele andere leuke activiteiten verspreid over de gehele Kanaalstraat. Bij het (vernieuwde) pand van Karis Adviesgroep zullen diverse leuke activiteiten zijn, vervolgens zal het parkeerterrein bij de chinees ingericht worden als heus loungeplein. Hier kunnen de mensen die even rustig willen zitten, genieten van een heerlijke kop koffie met iets lekkers. Vervolgens komen we op het kerkplein, dat deze dag omgetoverd is tot het Rabobank Muziekplein, waar continue gezelligheidsmuziek aanwezig is en de diverse eetkraampjes gesitueerd zijn. Dit plein sluit automatisch aan op het kinderplein dat gesitueerd is bij en rondom basisschool Onder de Linden. Hier kunnen kinderen lekker bezig zijn met een skelterparcours, zich mooi maken met festivalkapsels en glitters, een mini obstacle run opgesteld door SC Pareja bedwingen, zich uitleven met water- zand- en andere spelletjes. Ook zijn er brandweerspellen met medewerking van de Brandweer en ook staan hier diverse springkussens. Daarnaast zullen ook de dansmarietjes en dansgroep Splash hier enkele demo-dansjes laten zien. Vervolgens kun je een kijkje nemen bij het speciaal aangelegde prikkelpad en de tam gemaakte bosuil van Boswachterij de Kievit. De straat van Plaza Beringe tot kruising Hans Mertens wordt ingericht met diverse marktkramen en op de kruising staan enkele mooie militaire voertuigen in het kader van 75 jaar bevrijding dat dit jaar is. Bij Fruitbedrijf van Horen vindt de Internationale Kookbattle plaats waar de 7 verschillende Be(h)ringe(n) de strijd met elkaar aangaan op het gebied van plaatselijke gerechten. Hierbij zal ook een heus straattheater gesitueerd zijn met als thema een typische Italiaanse pizzeria. Vervolgens kunt u nog kijken naar het 50 jaar 5x Beringen museum waarbij ieder land een eigen tentoonstelling heeft ingericht om de mooie geschiedenis van 5x Beringen Internationaal te laten zien. Kortom, een fantastische middag voor jong en oud die voor iedereen gratis te bezoeken is!
Het grootse afsluitingsfeest op de zondagavond zal starten vanaf 19.30u in de feesthal van Roedje met de band House of Rock en DJ Rob van Soest. Omstreeks 0.30u zal er nog een spectaculaire afsluiter zijn bij de feesthal van Roedje die voor iedereen de moeite waard is en voor altijd in het geheugen geprint zal worden!

Wij hopen jullie allemaal te mogen begroeten tijdens dit 5x Beringen Internationale weekend in het centrum van Beringe.